Nieuw

De laatste weken van 2012

Voor 2012 hebben we nog 1 1/2 week te gaan met het volgen van lessen. In de eerste week van Januari 2013 gaan we door met de modules. Laat ons weten welke modules je voorkeur hebben door simpelweg het inschrijfformulier in te vullen en de voor jou geschikte periode. Aan het eind van de week plaatsen we een  nieuw rooster.

Er is veel animo voor de Modules Elementaire Schrijftechnieken, Proza, Essay en Effectief Schrijven.  De modules Poëzie, Literaire Tekstanalyse en Schrijverslogistiek zijn zeker de moeite waard. Bij Poëzie bijvoorbeeld zou je denken dat het enkel om gedichten schrijven gaat of de verschillende vormen van dichtkunst. Het gaat meer nog om de technieken en inzichten die je bij alle genres of schrijfvormen kan toepassen.
De Sranantongo spelling en Poëzie hebben wij ook op het programma in het eerste kwartaal van 2013.  Er is zoveel dat we schrijvers kunnen bijleren. Schroom niet om contact te maken met ons en je te laten informeren over wat we voor je kunnen betekenen.

We doen verder ook aan persoonlijke coaching bij het schrijven van een boek (fictie/non-fictie). Een paar mensen hebben ons benaderd met de vraag of ze individuele begeleiding kunnen krijgen bij hun manuscript. Een ervaren schrijfcoach leest en begeleidt je kritisch bij dat proces. Vaak ben je zo gefixeerd bent op slechts een onderdeel van het verhaal en raak je daardoor je hoofdgedachte. We maken dan contact met enkele coaches (uit binnen- en buitenland), verbonden aan onze school, die je dan op weg kunnen helpen in specifieke genres.

Het is allemaal de moeite waard: beter schrijven. Neem je eigen schrijven serieus. Je schriftelijke uitdrukkingsvermogen én spreekvaardigheid gaat er op vooruit. We moeten het gezegde dat Surinamers niet schrijven, veranderen in: Surinamers heeft hele goede schrijvers! Samen met de Schrijversvakschool kan het beter!

We wensen een ieder alvast fijne kerstdagen en een veilige jaarwisseling!

 

 

Bestuur, directie, docenten en studenten van de Schrijversvakschool