Zolang Zwarte Piet bestaat zeur ik

Ik zal nooit stoppen om mijn afkeer te uiten over Zwarte Piet. Ik zal schrijven zolang Zwarte Piet bestaat. Zolang de traditie in stand wordt gehouden zal ik MIJN traditie in stand houden om over Zwarte Piet te zeuren. Wat doen we kinderen toch aan? Alsof wij volwassen hen niet genoeg opzadelen met allerlei geestelijke lasten. Nu dan nog eens met discriminatie. Van nature discrimineert geen enkel kind, maar wanneer volwassenen zich gitzwart schminken en dan cadeautjes uitdelen, dan voed je in het onderbewuste toch wel een stukje racisme? Want dan leer je ze differentiëren op de verkeerde manier. Het is toch godsonmogelijk dat gekleurde mensen [ook in Suriname notabene!] hun kinderen laten meedoen aan deze traditie? Want stel dat je zwart bent als achtjarig jongetje en je daags na het Sinterklaasfeest toch nog zwarte piet wordt genoemd, omdat je verdomd veel op zwarte piet lijkt, of omdat je vader een lange zwarte man is die geassocieerd wordt met Zwarte Piet? Dat is toch complete onzin?

Dit kan toch niet?
Dit kan toch niet?

Ik kan geen respect opbrengen voor ouders die dat toestaan, omwille van de traditie, of omwille van de gevoelens van het kind.  Hallo er wordt genoeg gefeest! Ik kan [misschien] respect opbrengen voor ouders die in een dilemma zitten omdat ze kinderen hebben met hun witte partners en zo een kind dan vraagt waarom het niet naar het Sinterklaasfeest mag. Maar anders dan dat kan ik geen respect opbrengen. Wanneer je dit soort dingen anno 2012 nog doet is er iets mis met je evolutie als mens. Laten we onze kinderen en kindskinderen vrijwaren van die raciale tradities.

En nogmaals zolang Zware Piet bestaat zal ik mijn traditie van zeuren daarover behouden.

En dan voor kinderdag…

deze link‎

3 thoughts on “Zolang Zwarte Piet bestaat zeur ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.