vervolg….langs ruwe wegen…

Mijn leven wordt beheerst door drukte, het schrijven van rapporten, formules creëren in excel en het mensen naar de zin maken.
Het leven als leidinggevende is niet altijd gemakkelijk. Je staat constant voor keuzes en bent constant brandjes aan het blussen. Elke week maak ik een soort evaluatie van de plussen en minnen in die leiderschap. Afgelopen week HEEL veel minnen!
Uiteraard word ik er alleen maar beter van Dat is waar, maar ik kom in conflict met het expressieve en enthousiaste karakter van mij. Waar schrijven je de ruimte biedt om dat deel te ventileren, blokkeert leidinggeven je in die expressie. Rationeel denken, zakelijk blijven, stille diplomatie toepassen. Dat zijn de regels van het leiderschap. Het is wennen, keer op keer weer.
Gelukkig ben ik omringd door ouderen, althans ervarener mensen die me dan wegwijs maken, adviseren, bijsturen en corrigeren.
Het is een grote uitdaging om het schrijfprogramma te draaien. We zijn er nog lang niet.
Maar ik heb er alle spirit voor en uiteindelijk zijn de minnen toch plussen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.