Schrijfworkshops met gastdocent Frank Noë

1)      Verhaalontwerp (Story design)

Hoe vertel je je verhaal zo goed mogelijk? De workshop story design gaat over de opbouw van een goed verhaal. In een goed verhaal gebeurt voortdurend iets. In elke scene. Elk personage heeft zijn of haar eigen drijfveren. En het personage maakt voortdurend keuzes. Maar wat het personage ook probeert, de buitenwereld reageert altijd anders dan verwacht. Een goed verteld verhaal neemt de lezer mee van het ‘inciting incident’ tot aan de laatste scene. In deze workshop komen alle begrippen van story design aan de orde. Aan de hand van een moderne tv-serie zien we hoe eeuwenoude verhaaltechnieken ook nu nog springlevend zijn. En hoe je die kunt gebruiken om je verhaal beter te vertellen.

 

2)      Workshop Schrijven Magazine Suriname

Maak samen met de hoofdredacteur van Schrijven Magazine Nederland een compleet tijdschrift over creatief schrijven in Suriname. Wil je een column schrijven, een kort verhaal, of een literair interview houden? Of is een taalrubriek over Surinaams-Nederlands meer iets voor jou? Help dan mee om te laten zien wat  er op schrijfgebied allemaal in Suriname gebeurt. Iedereen kan meedoen – ook al heb je nog niet zoveel schrijfervaring. Het maken van een magazine bestaat uit een heleboel verschillende taken. Er is er altijd wel een die bij jou past. Het resultaat wordt een professioneel opgemaakt magazine dat in de winkels komt te liggen.

 

 

Frank Noë is hoofdredacteur van Schrijven Magazine en Schrijven Online in Nederland. Auteur van diverse romans, waaronder ‘Het gemaal’ (genomineerd voor de Libris Literatuurprijs), en twee kinderboeken. Hij geeft schrijfles in Nederland en probeert het creatief schrijven overal te stimuleren. ‘Of je nu net start of al veel schrijfervaring hebt, als schrijver heb je maar één plicht en dat is verhalen vertellen. Zo goed mogelijk.’

 

 

 

Tarief : SRD 225,- per workshop

De studenten van Proza Niveau 1, 2, 3 en 4 volgen deze cursus zonder extra betaling.

Lesdata:

– Dinsdag 6 en donderdag 8 november –  Proza Groep 1- 6-9 PM

– Maandag 5 en woensdag 7 november – Proza Groep 2 – 6-9 PM

– Vrijdag 9 en maandag 12 november – Workshop Magazine Schrijven Suriname – 6-9PM

 

 

Bel/mail voor informatie of schrijf je hier in:

[customcontact form=2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.