Nieuw Studentenpagina

Nieuwtjes aan het eind van 2013

START NIEUWE GROEP 4JARIGE OPLEIDING

Voor de personen die interesse hebben in de 4 jarige schrijfopleiding: we hebben een INFORMATIEDAG op ZATERDAG 4 JANUARI om 11 uur. Volg onze persberichten hierover en abonneer je op de nieuwsbrief voor meer info!
contact: info@schrijversvakschool.org – 8563674

___

DONATIES JEUGDPROJECT ‘WE SCHRIJVEN ONS EIGEN BOEK’

We hebben dankzij onze samenwerking met de Schrijversvakschool Groningen, een bankrekening in Nederland ter beschikking waar alle personen donaties kunnen storten t.b.v. de SCHRIJFTRAINING VOOR DE KINDEREN VAN HET KINDERTEHUIS NOS CASITAS . Schrijversvakschool Groningen is klant van Triodosbank: IBAN NL25TRIO0390222925. Wel vermelden: SVSP Jeugd. Dan weten ze dat de fondsen daarvoor bestemd zijn. Alvast onze hartelijke dank!! We hebben al heel wat positieve reacties binnengekregen. Dankjewel!

We hadden bij de opzet van dit project gedacht dat een bijdrage van SRD 25, wel te doen zou zijn. Dit is in elk geval wel zo voor de ouders die het zich kunnen permitteren om hun kind naar de schrijflessen te brengen. Waar we niet aan hebben gedacht, is dat kinderen van tehuizen zich niet altijd, hoe minimaal ook, deze bedragen kunnen permitteren. We hebben daarom een oproep gedaan via Facebook om ondersteuning. De deelname per totale training kost SRD 75.

In het geval van NOS CASITAS kwam het transportprobleem om het hoekje kijken. De rit van en naar Lelydorp kost ons SRD 100, in total SRD 1200,- We hebben een fikse korting gekregen van de chauffeur. De kinderen van het kindertehuis NOS CASITAS konden dankzij enkele gulle donateurs drie maanden lessen volgen.

Nu is de volgende groep aan de beurt en we doen weer een beroep op de gemeenschap financieel te ondersteunen. In NOS CASITAS, nu ondergebracht in het gebouw van Naks te Lelydorp, zijn er meer dan 80 kinderen, en er is nog meer animo binnen die groep. Per keer geven we vijf ( 5) kinderen van NOS CASITAS de gelegenheid om schrijflessen te volgen. We zoeken nu nog naar mogelijkheden om kinderen van andere kindertehuizen in Paramaribo te laten participeren.

___

WEBSITE JEUGDPROJECT ‘WE SCHRIJVEN ONS EIGEN BOEK’

We hebben intussen een website voor kinderen, geschreven door kinderen. Abonneer je op de website en ontvang regelmatig nieuwtjes over de schrijftraining.  www.onsboek.org. snapshot 2 tbv dwt

GEEN RODE PEN

Het zijn niet de langste, de beste of volledige teksten, maar vooral van hen zelf. We plegen pas aan het eind de redactie. Het is zeker niet de bedoeling dat we alles gaan herschrijven. Het karakter van dit schrijfproject is zoveel mogelijk kinderen creatief te laten schrijven, ze te vormen, zonder te streng te letten op taalfouten. Ze zitten ten slotte vijf dagen in de week op school waar dat wel gebeurt. Onze focus is de creativiteit en de expressie: We gebruiken geen RODE PEN tijdens de lessen. De rode pen kan soms vekrampend werken op de creativiteit. Er zijn nog meer teksten, veel langere teksten, maar die laten we voor de krant die we aan het eind van de eerste termijn(december) publiceren. De krant is straks gratis te verkrijgen via de scholen en via ons. Registreer je vooral via e-mail, dan kun je de ontwikkelingen volgen en berichten ontvangen.

VEEL PLEZIER