Home sweet home

Het leukste van reizen is het thuis terug komen. Heerlijk toen ik de warme wind voelde die mij in het gezicht sloeg toen ik uit het vliegtuig stapte. Ik heb een goede vlucht gehad. Niet geslapen, maar dat geeft niet. Ik ben thuis. De regen verwelkomde mij, samen met de lange files die mn rit naar huis normaliter een tot twee uur maakte. Straten onder.
Ik heb een goede afsluiting gehad van mijn verblijf in Nederland. Ik ben naar het North Sea Jazz festival geweest. Was in 1 woord schitterend! Mooie ervaring is dat, in een ruimte waar 70duizend mensen drie dagen lang verpozen en genieten van jazz muziek en zang. Ik heb Al Jarreau gezien, Sergio Mendes, Ron Carter, een glimp van Herbie Hancock, and Jill Scott.
Ahoy is een gigantisch stadion. Dat is pas goed geluid. Goed georganiseerd en een ongelooflijk leuke sfeer. Ik ben zowat opgevoed met muziek van Jarreau en Mendes en om dan die grootheden live te zien is magisch. Jarreau bedankte een ieder die 35 jaar lang naar zijn muziek heeft geluisterd. Hij is denk ik in de zeventig, maar die stem heeft echt geen leeftijd. En hij zong met een vrouw, klein lijfje, kort pittig kopje, rode pumps en een stem! Niet dat ik daar hysterisch stond te gillen, integendeel zat ik zowel de muziek als het beeld van de zalen in mij op te nemen. Geestelijk voedsel zei een vriendin waarmee ik samen van de ene zaal naar de andere holde. De basgitarist Ron Carter stond daar met zijn magische vingers zijn bas te bespelen. Dat is pas talent hebben! Muziek maken. Ik ben er jaloers op. Dat je als mens muziek kan maken. En Jill Scott! Jezus, ze kan echt de wereld bij elkaar zingen! Wat een stem! Ik krijg echt nog kippenvel bij de gedachte. Heerlijk. Veel mensen ontmoet uit het Surinaams circuit, maar voor babbeltjes had ik geen tijd! hahaha ik was daar om te luisteren naar muziek en zang.
Mooi allemaal. Ik ga nu op zoek naar mijn verstand, want die is nog in de lucht en er wacht mij heel wat werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.