Hoe ga ik terug naar Su?

Wat was dat schrikken toen ik een email bericht las dat SLM, onze enige echte carrier failliet is en per 20 juni stopt met vliegen!
De eerste gedachte die ik kreeg was hoe ik in godsnaam terug ga en de eerste kreet die ik slaakte was migado!
En teruggaan wil ik zeker! Want als in mijn ticket staat dat ik de tweede week in juli terugga, dan vraag ik ma af hoe? De KLM kisten zijn allen gevuld tegen die tijd. Het is zomervakantie en iedereen, nou ja, veel toeristen komen richting Su.
Zwemmen kan ik zeker. Of ik in de zee kan zwemmen is een andere zaak… Ik behoor tot een van die zwarte mensen die bang is van de zee. We vinden de zee mooi om naar te kijken, als een mooi schilderij, maar dat betekent niets meer. We zijn bang voor watergeesten enzovoort.
Zal ik alvast surflessen nemen? Of grote auto-binnenbanden zoeken hier bij de vrachtbussen (die ook in staking zijn in Nederland). Of zal ik stiekem, als er een KLM vlucht is, in de holte van de vleugels mij vastbinden. Warm kleden, duikbril op, thermosokken, zwemvliezen stelen van m’n neefjes, speciale surfkleding van O’Neill alvast aanschaffen(want die nemen de temperatuur aan van je lichaam)?
Ja, eigenlijk hoef ik helemaal niet zo panisch te doen. Ik kan terug naar huis, via andere wegen!
Nu moet ik alleen nog afspreken met een bagage employé van Schiphol, zodat ik stiekem een ‘boro’ kan vinden. Wat stevig touw halen bij de Praxis. Ik ben er klaar voor.
Mijn koffers met kleren en boeken zal ik maar vooraf posten.

Ik werd net gebeld door een oom die vertelde dat het allemaal leugens zijn; gewoon sabotage. Maar ik denk, waar rook is, is vuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.