Uncategorized

Gedicht gevonden…Goede vrijdag

Nachtmuziek
door Alfred Valstar

Goede Vrijdag. Tijd
voor Matthäus,
tijd voor Bach, tijd voor klacht,
de haan in de nacht.

Nacht van drift, van passie
van grote lijnen,
detail in beeld gebracht

waarnaar mensen van naam
om het even gaan.
Zij schuiven aan voor Bach.
Zij komen als vereerders voor de dag.

Dag van hemel,
dag van aarde,
van Mali, Congo
Afghanistan en Naarden.
Goede Vrijdag wordt volbracht.

Gevonden online. Zomaar. Goede Vrijdag heeft iets. Iets sereens, iets depressiefs, iets subtiels en een onbeschrijflijke mooiheid van het drama. Wat klets ik nu….Ik heb de hele dag gelezen. De Gids (een nummer uit 2000), een literair tijdschrift met de titel zelfdoding. jaja, deze vrije dagen lenen zich voor onderzoek. Ik lees nu het essay van Zelfmoord onder kunstenaars.. Mijn bundel moet een goed doorgekauwde bundel worden en ik lees Dante (nog eens) om daarvan te putten. Alle boeken rond het thema dood. Je krijgt erzo een inspiratie van of ik blijf nieuwsgierig naar de vraag WAAROM. Ik begin op een freak te lijken. Hahaha maar het is zo interessant lezen wat mensen eeuwen geleden deden en wat men anno 2008 nog doet. Interessant in deze is zeker de zelfdoding in Nickerie. Ik moet maar eens gaan bellen met het Statistiek Bureau. Hoe is het toch mogelijk, een klein land met nog geen 5 ton mensen? Maar goed, ik ben allang uit die stomme vraag eigenlijk…we zijn niet zo bijzonder. Overal in de wereld wordt zelfmoord gepleegd, vroeger nu en morgen. Ik ga maar weer door, genieten van de Goede Vrijdag die net een uurtje de avond in is gegaan.
Vrolijk Pasen overmorgen of moet ik zeggen GEZEGEND of ZALIG Pasen.