De zin van 7 uur op kantoor zijn

Om kwart voor 8 vanmorgen kreeg ik een email van een vriendin die me schreef wat de zin was van het om 7 uur beginnen op kantoor. Ze was in het donker naar kantoor gereden. Het enige wat ontbrak in haar auto was een set hengelstokken en een koerkoeroe. (Ik weet niet wat dat is, maar zal wel iets met pieren te maken hebben)
Ze klaagde dat iedereen braaf op kantoor was, maar niemand werkte op dat vroege uur van de dag. Iedereen las de krant, dronk koffie of was zijn of haar privémails aan het lezen. Ze vroeg zich vooral af wie dat had bedacht, om 7 uur beginnen te werken. Ik moest zo hard lachen en Laika, de hond van ons, keek nieuwsgierig naar me vanaf het raam. Het regende zo lekker vanmorgen en de lakens van mijn bed voelden zo heerlijk aan, dat ik had besloten nog een uurtje in bed te liggen. Ik begin namelijk 9 uur met werken. Dat soort luxes kan je je permitteren als je niet voor een baas werkt. Ik antwoordde dat ik net uit bed was, nog koffie moest zetten en was nog niet eens gedouched. Onmiddellijk kreeg ik een mail met de letters GRRRRR..
Uit stil protest had ze uitgebreid haar tas opgeruimd en haar administratie gedaan, portemonnee geordend en dan om half negen beginnen met werken.

Ik lach nog steeds en kon haar ook geen antwoord geven…de zin van 7 uur beginnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.