10 Kilo kwijt? Effe Dengue krijgen

Het werd weer eens tijd gebruik te maken van mijn ziekteverzekering. Ik zit niet zo lekker in m’n vel de laatste tijd en dacht de arts eens een bezoekje te brengen. Mijn arts is altijd verheugd mij te zien en laat dat merken door heel luid mijn naam te noemen als ik in zijn kamer stap. In een reflex ging mijn hand naar mijn hoofd. “Dokter, stil!” wilde ik zeggen, ik was er omdat ik twee dikke weken van die knallende koppijnen krijg en alle geluiden heel scherp hoor.
Er heerst een dengue epidemie in Paramaribo en als je de artsenvereniging en het ministerie op tv zie debateren of het wel of niet alarmerend is, gaan je gedachten automatisch naar de vraag of je dengue hebt. Hoofdpijnen, overgeven en een ontzettende pijn in je botten. Hm, gelukkig heb ik niet de twee laatstgenoemde symptomen, maar je weet nooit wat zich na de hoofdpijnen aandient. Jaja, preventieve gezondheidszorg noemt men dat. Ik had begrepen van de Minister van Volksgezondheid dat er een grootse anti-dengue actie zou komen, maar helaas eb ik nog geen enkele wagen bespeurd die de straten komt bespuiten.
Naast het huis is een groot terrein dat onder water loopt en een paar weken terug bij die ontzettende regen had ik behalve de oordopjes tegen het gekwaak van de kikkers, een grote klamboe nodig die wel geschikt is voor een vierpersoons bed. Man, wat een muskieten!
Een vriend van mij had in het ziekenhuis gelegen met dengue en toen ik hem terugzag was er zeker 10 kilo van zijn lijf af. Hm, dacht ik, dat zou een goed afslankmiddel zijn, effe dengue krijgen. Maar toen hij vertelde dat de dengue muskiet niet perse ‘s avonds steekt, begon ik te twijfelen of ik wel voorzichtig genoeg ben geweest. Overdag zijn er inderdaad heel veel muskieten en gel insmeren adviseer je alleen aan gasten uit het buitenland.

Die vrolijke arts heeft mijn bloeddruk gemeten en naar mijn medische geschiedenis op een oude patiëntenkaart gekeken. “Behoorlijk aangekomen” was zijn diagnose.” Kom maar mee naar de weegschaal”, zei hij nog steeds vrolijk. Dat wist ik ook wel dokter. Mijn bloeddruk was erg hoog en ik zou drastisch moeten afvallen. Na nog wat vrolijke nieuwtjes over zijn vakantietrip en mijn arm die nog steeds erg geknepen voelde bij het bloeddrukmeten mocht ik uit zijn kamer.
Dus liep ik na 7 minuten met 2 recepten in mijn hand, zonder de kans te hebben gekregen te vragen naar een verwijsbrief voor een bloedtest.
Intussen slik ik de medicijnen, maar ben me beroerder gaan voelen. Er zijn verschijnselen bijgekomen. Duizeligheid en koorts. Is het wennen aan de medicijnen of toch…?

En nog een intussen…
Ik heb Slum Dog Millionaire gehaald bij de chinees voor maar srd 6,50. (bijna 2 euro) Het is echt een prachtfilm! Deed me denken aan The Kite Runner. Kinderacteurs zijn ook echt betere dan volwassen acteurs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.