Woordenfeest: Schrijversvakschool 10 jaar in 2018

Wat denk je ervan: een WOORDENFEEST. Wij hebben input nodig van alle cursisten en (ex)studenten; iedereen die schrijflessen heeft gevolgd bij de Schrijversvakschool. 7 oktober 2017 bestaan wij 9 jaar, maar in 2018, TIEN jaar! Het idee is er om in plaats van een viering, een boek te publiceren waarin bijdragen zijn opgenomen van personen die bij ons lessen hebben gevolgd en hieraan willen bijdragen. Het zijn er veel mensen, sinds 2008!

Woordenweb Schrijversvakschool
Woordenweb
Schrijversvakschool

Er mag in alle genres tekst ingediend worden. Met alle genres bedoelen wij vooral de hoofdgenres en genres die daaronder vallen: PROZA, POËZIE, ESSAY, SCENARIO OF TONEEL. Alles mag. Stel dat je een kortverhaal voor kinderen heb geschreven: graag! Of een Sonnet. Je bent vrij in de vorm van de woordkunst. Verhalend of beschouwend proza, zoals columns of een reisverslag mogen ook.  Uiteraard zijn er minimale regels waaraan jij je moet houden. De meest belangrijke is dat je tekst niet meer dan 1000 woorden mag hebben. In een ander bericht zullen wij de details over de einddatum voor indienen plaatsen. Het ultieme doel is een goed Surinaams boek met sterke Surinaamse verhalen in handen te hebben op 7 oktober 2018! Uiteraard zal er ook een e-book versie te donwloaden zijn.  In de komende periode zullen wij alle bedrijven, organisaties en personen benaderen om invulling te geven aan dit mooie idee. Het is vast een goed ‘meetmoment’ om na te gaan of de Schrijversvakschool daadwerkelijk in die 10 jaren heeft bijgedragen aan de Surinaamse literatuur en de schrijfvaardigheid van de Surinamer. De (gast)docenten zijn hierbij ook uitgenodigd. We gaan het project: WOORDENFEEST 2018 noemen.

In de tussentijd zullen wij ook een begroting maken voor de druk en vormgeving van het boek. Wij hebben 9 maanden de tijd vanaf 7 oktober. Iedereen die mee wil doen mag alvast beginnen te schrijven! Als er nog suggesties zijn horen wij die graag.

Alvast hartelijk dank voor jullie vertrouwen in ons Instituut. Zonder jullie zouden wij nooit zover komen!

Hartelijke groeten,

Ruth San A Jong
directeur

Volg de berichten op de website en op onze Facebookpagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *