blablabla traditie

Voornemens voor eind 2012

Ik begin alvast met voornemens voor eind 2012. Voornemens voor deze Kerst/Owruyari. De meeste uitnodigingen om te gaan dineren, afslaan; Elke ochtend Yoga-oefeningen doen [Nou, yoga zou ik het niet noemen, eerder rek-en strekoefeningen, want mijn spieren zitten hopeloos vast]; De krant minder op te slaan; ook niet op internet. Ik wil niet meer lezen dat jonge vrouwen hun pasgeboren baby’s op de schroothoop dumpen; Ik uitsluitend ga naar begrafenissen van familieleden en hele dierbare vrienden [ het overkomt me te vaak dat ik zit te huilen als een kind en ik niet eens familie ben van de overledene]; Een grote pagara aanschaffen om die duivels weg te schieten die me hebben getergd het hele jaar [ hernia, financiĆ«le nood, vrienden die me hebben gekwetst en die ik niet meer wil tegenkomen, de trauma van de aanrijding waar ik een jongetje van 4 heb aangereden, de oplichters die op mijn pad kwamen; de kettingbotsing waar de bode van de school het slachtoffer van was, stilzwijgende sabotage van personen in het werkveld die bidden dat ik op mijn bek val; mijn computers die keer op keer crashten en mijn hond die haast elke maand naar de dokter moest voor een of ander prikje]. Ik neem een Pagara van 10 meter. Wat denk je! Vuurwerk is goedkoop; we gaan het goed doen. Alle bakru wegschieten en een flinke wasi nemen; niet een die gekocht is, maar we gaan zelf eentje maken. Ja!

Fayalobi
Fayalobi

Dit jaar ga ik goed stinken naar zeven geesten, floridawater en alle geurige Surinaamse bloemen en dat alles met de mooiste kalebas die de Noodmarkt verkoopt zodat die gestuurde bakru
hard wegrennen! Ik ga een mooie pangi halen, ook bij de Noodmarkt. We gaan dat ding zelf doen [ er bestaat nog geen website bonu.com waar ik eventueel instructies zou kunnen nemen…] Assistentie vragen van die winti; vooral die mama Aisa en die Ingi. Ija. En we gaan flink bidden zodat God me/ons bijstaat, want we hebben zijn hulp dringend nodig!

Jaja! Ik ben ook een kleine Du-frow!