Vakmanschap in 2014

 

‘Vakmanschap’ is het trefwoord waar wij ons door laten leiden dit jaar. 2014 is net begonnen en u mag even proeven van onze voornemens:

–          De start van een nieuw studiejaar in januari. Op 4 januari is er een Opendag.
–          Veel meer persoonlijke coaching, dus manuscriptbegeleiding.
–          Ons jongerenproject (schrijftraining voor kinderen in de leeftijd van 9-14jr.) verder uitbreiden, met aan het eind een verhalenbundel geschreven door henzelf.
–          Een train- de- trainers traject uitzetten (voor leerkrachten en gemeenschapswerkers die met verschillende groepen mensen werken).

U hebt het goed gelezen, er zijn heel wat organisaties die vooral met groepen werken en creatief schrijven als middel gebruiken om de zelfexpressie te vergroten. We richten ons dit jaar op nog meer verzelfstandiging. De vraag naar trainingen aan voornamelijk medewerkers van NGO’s en bedrijven is groot. Ons docentenkorps is niet groot. Daarom zullen er trainers uit het buitenland naar Suriname komen om een grotere groep trainers te trainen in hoe men creatief schrijven kan incorporeren in de verschillende typen van onderwijs. De Schrijversvakschool neemt het voortouw.

Wij beschouwen creatief schrijven als een kunstvak, waarbij er rekening moet worden gehouden met het schrijfproces in zijn geheel, het identificeren van talent en het sturen daarin. Met onze ruime didactische ervaring in het schrijversvak, helpen we groepen en individuen op weg: de resultaten zijn bekend!

Wat we kunnen betekenen voor uw persoonlijke schrijfontwikkeling is:

–          Een sterke eigen stijl ontwikkelen die herkenbaar is voor anderen en die men blijft lezen.
–          Goed geformuleerde teksten produceren [ongeacht het genre: fictie of non-fictie].
–          Een kwalitatief goede bijdrage leveren aan de Surinaamse literatuur. (Er wordt veel geschreven, maar veel blijft op de rekken in de boekhandels liggen).
–          Een kritische houding ten opzichte van de eigen tekst en het plezier en de mogelijkheden die creativiteit biedt.

 

Neem contact op met 8563674 of volg de website www.schrijversvakschool.org via aanmelding bij de Nieuwsbrief.

Neem ook een kijkje op de website voor en van kinderen: www.onsboek.org

Vakmanschap, NOG MEER in 2014!

U bent welkom!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.