Jacques op 30 december 2013

“Ey dus yere no. Wanneer je die bakru gaat wegschieten toch, schiet dan die gridi bakru weg. Die bakru die jaloers zijn en mensen benijden. I sabi toch, want ik ga je zeggen, den man du nanga mi afgelopen yari. Mi e teygi yu. Serieus mang! No, mi ben abi en muylik vooral nanga monitori toch. En brada, ik wil wedden dat na sma du den ogri nanga mi. Ay, maar ik ga naar Mahabier om die Zeven Geesten daar te halen, dan mi o moy a watra, mek a sdon vroeg ‘s morgens.  Oh, ik kan het ook kopen bij Brahma no? Ay, ik heb nog een prapi toch, mi ben bay en na woyo toch. Ja mang, natuurlijk ga ik die smeri weri bij me owma gaan plukken. Set a tori kon moy. Krakti a skin.20131230-221653.jpg

Jongu, bombel bunkopu, maar a moni skeer eigenlijk. Maar mo bay en. Ik zou eigenlijk twee kippen kopen, zodat die vrouw die pom kan bakken en dan un kan soygi soygi wan tu kippenpoot, maar ja, dan maar eentje. Buurvrouw e gi mi soms pakket den ten disi,  voor mij en die vrouw weet je, dus dan kan ik die centen missen voor die bombel toch. Ja man, hoe dan niet? Sang? Jij gaat niet schieten no?  A man disi jongu, yu no sabi a sani. Je weet het niet broer. Mo sutu ala den boze geesten gwe man. Ja mang, den go na mi skin. En mi sabi, een paar zijn aan het werk. Mo skreki den nanga a tori. Mi e go kot wan luku, wakti. Nieuwjaar, dan ga ik bij vrouw Tensje. I sabi toch. Ja man, die sma doet haar werk goed man. 100! Altijd mi e gro drape yere. A vrouw e yepi sma mang. Nee hoor, ze vraagt nooit veel geld. Natuurlijk heeft ze wrokosani nodig en mi no kan go borgu wan luku toch. Nee mang, ik ben een echte man! Ik los m’n andere schulden wel af.  Den sma mus wakti gewoon eve.  Ja, ik had een fiets fo die jongen gekocht toch. Ay, ik moet nog 200 Srd betalen. Ja mang, nieuwjaar ga ik bij Godo aflossen. Den man soepel drape toch.

Ay ma yere no, du a sani yere. Go bay wansi wan paki Peffertjes, dan yu o teygi mi. Je gaat je goed voelen mang. Is goed voor je Yeye. Den bigisma ben du a sani. Bigisma taki mi boy. No hati mi ede nanga skoro-sani. Wat weet je van het leven mang. Ach, yu nafu frede. Koop dat ding! Dan 1 januari i sa teygi mi baka. Brada neem een voorbeeld aan mij. No span, seti? Abun, a regel. Ik zie je no. Psa wan bun dey yere en kande mi o si yu na Domineestraat. A man disi! Natuurlijk mi drape! Na sranan mi e libi yere. Heri yari mi e pina. Mek mi go meki prisiri pikinso no. A kil dis jongu. Ey gwe no! Hahaha abun a regel! 100! wo’ miti.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.