Surinaamse schrijvers, nooit writersblock!


Het is toch wat hè. Die ruzie tussen de vertrekkende voorzitter Gilds en meneer Castelen. Mijn ogen werden groot toen ik weer eens tot de ontdekking kwam, dat ik mij te weinig met politiek bezighoud. Castelen doet aan bonu. ‘Heb je die grote boei nooit gezien?’ vroeg een nicht mij verontwaardigd.
Tja, ik kijk niet zo intens naar politici als ze op tv verschijnen. De enige dingen die mij zowat opvallen zijn de koto-kleding van Ruth Wijdenbosch en die andere dame (ach, hoe heet ze nou), maar niet de armband of grote gouden ring met rode steen van Castelen!
Ik krijg nog steeds de slappe lach toen ik Gilds in een persconferentie hoorde zeggen dat Castelen een moksi aleysi voor hem in de gevangenis gaat brengen. Of een yorka supu. Hm, je weet wat dat betekent.
Amusant dat er in de krant allerlei karikaturen verschijnen en zelfs toneel van wordt gemaakt op tv.
Als je inspiratie zoekt moet je vooral om je heen kijken. Surinaamse schrijvers hebben nooit writers block, geloof me!
Rappa (Robby Parabirsing) gaf vorige week columnschrijven aan de eerstejaarsstudenten en was verbaasd dat mijn studenten in 20 minuten tijd columns uitspuugden. Allen schreven over iets wat de afgelopen week in de kranten had gestaan: twee tieners overleden door waterscooterincident, het roekeloos gedrag van bestuurders in Paramaribo enzovoort. De ene gooide veel humor in de column, de andere verwijt of ergernis. Leuk! (Voor de schrijvers, bedoel ik)
Gisteren zei een van de cursisten dat schrijven moeilijk is. Ik antwoordde dat schrijven helemaal niet moeilijk is, maar wel wordt onderschat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.