Recensies schrijven

Recenseren is een kwestie van karakter; hoe kijk JIJ naar iets. Het eigen perspectief staat centraal. Wat vind je van dat theaterstuk, wat vind je van dat boek, hoe vond je het Pagarafestival van onlangs bijvoorbeeld?  Er zijn verschillende vormen van recenseren, ook omdat er verschillende kunstdisciplines en genres binnen die kunsten zijn. Hoe zouden wij het zelf doen en hoe hebben anderen de kunst ervaren? Een recensent is vaak iemand die deuren opent voor lezers of kijkers. Wat verwacht het publiek van de recensent? Kritiek geven? Van eigen oordeel naar recensie? Je oordeel beargumenteren? Waarom zijn er verschillende recensies op een stuk? Het profiel van een criticus en meer.

Wij nemen samen een kijkje in het vak Recensies-schrijven op 25 en 26 januari. Beide dagen van half 6 tot half 8 NM. Ook dit keer is de training in de Filmzaal aan de Henk Arronstraat 10-12 via Mgr Wulfinghstraat 4.

De bijdrage is 120 srd.

Deze training is vooral bestemd voor mensen die weleens recensies moeten schrijven. Of een verslag moeten maken voor een krant of personeelsblad/ organisatie. Natuurlijk zijn journalisten en kunstrecensenten welkom! Wie weet kan de cursus als refresher-course dienen. Bij deze tweedaagse training doen wij enkele recensies. Wij verrassen jullie met de keuze van het kunstwerk.

Registreren kan alvast via info@schrijversvakschool.org of via app/sms 8563674. Doe je naam en e-mailadres bij.

Tot gauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *