Prettige feestdagen en alle goeds in 2016!

0

 

swit kresneti svsWe moeten toch een korte terugblik geven van 2015. Het was vooral een jaar met veel uitdagingen.

In de maand januari 2015 besloten we de huur van de locatie bij de Kennedystichting op te zeggen omdat de inkomsten in het jaar daarvoor niet toereikend waren om alle kosten te dekken. Dit was achteraf een goede beslissing omdat je niet per se een vaste ruimte nodig hebt om lessen te kunnen verzorgen. We doen het sinds die tijd op afroep en vooral intern bij bedrijven en organisaties. Die formule werkt heel goed.

We mochten bij de volgende bedrijven en organisaties lesgeven: Surinam Airways – Training effectief schrijven aan personeel van de commerciële afdelingen. [16 personen],  Aganar – Training effectief schrijven aan begeleiders van jeugdgroepen [18 personen], Finabank NV – Training effectief schrijven [18 personen] met een vervolgopdracht die nog gaande is., Symbiont Consulting met een vervolgopdracht die nog gaande is. Eveneens bedanken we het Rooms Katholiek Bisdom voor het laten verzorgen voor maar liefst 3 groepen parochianen.

In 2015 hebben we veel mensen persoonlijk kunnen begeleiden met hun manuscript en feedback kunnen geven op korte teksten (essays). Ons jeugdboek, geschreven door kinderen in de leeftijd 9 – 14 jaar is gepresenteerd. [Dit boek is te koop overigens voor SRD 15, en bevat maar liefst 49 verhalen en creatieve invallen.) In de paasvakantie is ook een training gehouden speciaal voor kinderen.

Er zijn 2 debuten geweest van Sakoentela Hoebba- Kalka en Iraida van Dijk-Ooft bij Uitgeverij in de Knipscheer in Haarlem, Nederland. De boekpresentaties hier in Suriname zijn in de planning. Deze twee dames waren studenten van de Schrijversvakschool en hun debuut was het afstudeermanuscript.

In opdracht van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden voeren wij nu het project ‘Anansiverhalen schrijven’ uit. We hebben ook van Artlab het project: Nyun Sten, Scriptschrijven als opdracht, die in januari 2016 van start gaat. Beide projecten lopen tot april 2016.

Alle mooie initiatieven die blijk geven van waardering voor ons werk en vooral bijdragen aan de literaire vorming van Surinamers in het algemeen.

Een speciale dank aan de volgende personen:

Urmia van Leeuwaarde, Celestine Raalte, Pauline Durlacher, Janine Parisius, Sandra Ammersingh, Kurt Nahar, Nellie Bakboord, Henna Guicherit, Carla Bakboord, Cynthia Ashruf, Meryl Telgt- Pocorni, Cindy Kaliar, Judith van der Gugten, Ilemele Venetiaan, Jasmin Wesenhagen, Rowena Gilds, Sandra Goedhoop, Maikel Austen, Henk van der Laak, Meroeva Harry, Sakoentela Hoebba, Guno Fris, Genti Mangroe, Carlo Bakboord, Murwin Sabajo, Rielle Mardjo, Ida Does, Lucien Chin A Foeng, Sonny Waterberg, Paul Tjon Kiem Sang, Sharon Singh, Audrey Waywakana, Angela Hokstam, Ben Fazal, Renuka Girjasing, Paul Middellijn, Cindy Kerseborn en Renata de Bies.

Duizendmaal dank! in 2016 gaan we literair nog mooiere dingen doen!

Ruth San A Jong

directeur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *