Over de verkiezingen en andere duivels

De doorgewinterde lezer zal hebben gemerkt dat ik nu ontzettende plagiaat pleeg. De titel heb ik ontleend aan het boek : Over de liefde en andere duivels van Gabriel Garcia Marquez. Marguez is gewoon een meester in de woordkunst. Hij alleen kan zo een titel bedenken.
Het lijkt alsof er een paar duivels zijn losgelaten in Suriname, in mijn wereld: alles gaat verkeerd,mensen worden geliquideerd, anderen gaan onverwachts dood terwijl ze verre reizen maken, aswolken duiken op aan de andere kant van de ronde bol, vrienden en vliegtuigen strandden, bommeldingen op zanderij, valse beschuldigingen, paters worden ter verantwoording geroepen door hun slachtoffers, politici beginnen te schelden, er is een extreme hitte gevolgd door een extreme regenval. Muskieten plagen onze benen om ons dan alleen achter te laten met parende kikkers. Something is wrong! Er gebeuren rare dingen in mijn wereldje. Ik weet het niet. Had Nostradamus gelijk? Of de profetieën van Openbaringen uit de bijbel?
Het is wel beangstigend die onrust. Zou ik van dag op dag moeten gaan leven? Een toekomst niet zo nauw nemen? De hoop opgeven en alleen voor mezelf gaan leven?
Het is duidelijk dat de mens niets kan doen aan aardverschuivingen, of althans, zodanig beïnvloeden dat de schokken minder zijn of zo. Kan gewoon niet. We versnellen wel het proces door onze auto’s die blijven roken, de technologie die als een gezwel groeit. Toegegeven, we genieten er alleen van en vragen ons niet af of onze kinderen en hun kinderen nog een toekomst hebben waar er nog verse zuurstof zal zijn. Stiekem prullen uit het raam gooien, rubber branden ondanks het verbod van de brandweer, en alleen om die lastige buurmensen te irriteren. Zo erg kan het toch niet zijn? Nee! We zijn toch een gezegend land, er is nog genoeg groen, onze rivieren zijn zoo breed en we zitten op de aardkorst dus kans op rampen is gering. Nee, er zal nooit iets gebeuren. Niet in de komende tien, twintig of vijftig jaar toch? Ruth, je bent zomaar aan het doemdenken.
Tel uw zegeningen hoor ik steeds zingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.