Laat de kinderen tot mij komen…

Om spontaan een kruisteken van te maken en op je blote knieën te gaan en God te danken dat je niet toevallig een zoon hebt die in het koor zit of misdienaar is en betast is geworden door een priester. Wat is dat toch, dat misselijkmakende pedofiele gedrag bij sommige priesters? Iedereen weet intussen waar de oorsprong van dit gedrag ligt, maar alles wordt geaccepteerd, omwille van het woord van God. Tsss!
Het is toch een natuurlijke neiging om seksueel contact te hebben? Waarom zou een mens van vlees en bloed, met zintuigen die goed functioneren, alleen het woord tot zich nemen en zich onthouden van iets dat het mooiste is in de wereld, dat leven schept, dat energie geeft, dat leeft?! Ik kan maar niet in het nut komen van het celibatisme in de Katholieke kerk. Daar krijg je toch vanzelfsprekend gefrustreerde geesten van? Gewetenswroeging om dat wat natuurlijk en diezelfde God heeft geschapen? Wanneer komt de kentering, we leven al in de 21ste eeuw! Moeten er nog meer slachtoffers vallen? Die op hun beurt leven met trauma’s en frustraties? Eerst nog wat onderzoeken doen? Waarnaar? Hoelang nog? Wachten tot de daders in hun ‘isolement’ zijn gestorven? Bah! Ik vind het een misdaad naar jonge jongens die geforceerd worden door vooral ouders(!) om in een koortje te gaan zingen of misdienaar moeten gaan spelen, met het risico van betast te worden en wat al meer. Een nog grotere misdaad vind ik dat deze zelfde mannen worden geschorst en in een biechtstoel moeten gaan zitten. Ja, en degene die de biecht afneemt heeft geheimhoudingsplicht!Kom op! Dat is ook lekker gemakkelijk!
Van mij mag iedereen een God, een religie hebben, de hele dag lippengeprevel en vreedzame gedachten, als je maar met je poten afblijft van diegenen die weerloos zijn.
Bah!

2 thoughts on “Laat de kinderen tot mij komen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.