blablabla

Klamboe

Als een baby heb ik geslapen gisteravond. Met een klamboe. Naarmate het droger en warmer wordt komen er meer muskieten in de kamer. Gisteren stond ik op m’n bed en schroefte een haak aan het plafond vast. Vrouwen hebben echt geen technisch inzicht. Ik zat te berekenen hoe ik dat veel te kleine haakje van de hangmat moest vastmaken aan die van het plafond. Na veel geworstel lukte het. De hangmat drukte ik stevig vast onder het matras;zo goed dat ik mezelf in de kleine opening die ik had achtergelaten, moest wurmen. Geen enkele muskiet mocht naar binnen! Toen 1 oog openging vanmorgen vroeg ik me eerst af of ik in een sprookje wakker was geworden, maar toen ik de radio van de buurman hoorde, dacht ik nee, het is waar.
Vanmorgen stond ik dus op, alle ramen nog wagenwijd open, om de frisse lucht binnen te laten. Geen beten meer op mijn arm, geen jeuk, heerlijk. Waarom ik niet eerder op het idee ben gekomen…

Het gaat goed met de school. De studenten zijn enthousiast vernam ik van de docent die er les geeft. Allemaal nieuwe inzichten. Deze week zijn we veel in de pers verschenen, alleen kan ik het maar niet uit de journaliste halen dat het schrijversvakschool Paramaribo heet ipv Schrijversvakschool Suriname! En die mevrouw is notabene op de site geweest om informatie van te plukken. Aybaya…ik weet dat het goed bedoelt is. Intussen ben ik verwoed bezig het literair festival te organiseren voor komende 6 – 9 november. Lekker veel stressen, offertes opvragen, achter auteurs aanzitten, brieven schrijven, tekst voor de website schrijven en veel emailen en ook nog op de vingers getikt worden, want je maakt een foutje en laat per ongeluk de oude spelling van het Surinaams volkslied op de site, of plaats verkeerde biografische informatie van een auteur. Het blijft steeds mensen bevredigen…Ik blijf mijn best doen. Leuk is het zeker.
En intussen moet ik schrijven, schrijven en nog eens schrijven.
Kijk maar op www.literairfest.org …daar gaat nu al m’n aandacht naar toe.
En nu verder!