De klant is geen koning

Het zal wel aan mij liggen denk ik altijd als ik vind dat baliemedewerkers niet weten hoe een klant te behandelen zoals het hoort. Mijn modem was ook beschadigd door die blikseminslag maar had nog wat leven in zich tot eergisteren. Met software heb ik alle ervaring, maar wat hardware betreft, moet je veel geduld opbrengen. Mannen in het algemeen en vooral de mannen van de technische dienst van Telesur, denken dat een vrouw weet wat ze moet doen als je haar zegt dat ze haar DNS server moet wijzigen. Ehe! Ik belde met de Internetcentrale om te vragen of er weer een storing was en of het aan mij lag. Een stem van een jongeman die in het begin heel geduldig klonk (door na elke zin, mevrouw sanajong te herhalen), maar waar ik later volledig overstuur van raakte, begeleidde mij telefonisch. Nul op het rekest. Mijn box bleef dood. Geen enkel lampje brandde. De man klonk verontwaardigd dat ik mijn DNS server niet had gewijzigd. ‘Luistert u niet naar de radio?’ Nee zei ik, ik ga ervan uit dat het grootste telecombedrijf haar klanten via hun emailadressen op de hoogte houdt en hen gedegen instructies geeft. Na een uur klooien met plugjes en kabeltjes onder mijn bureau zei mijn logisch verstand dat als de box niet aanging er wel iets met de stroomtoevoer was, of met de box. Intussen weet ik dat wachten op de TD drie dagen betekent (De man had gezworen dat hij het door zou geven aan de Technische Dienst). Ik besloot dus met mn laptop en ADSL box naar de helpdesk te gaan. Vrouwen kunnen in elk geval wel snel handelen…
Een dame wiens kaken slordig op en neer gingen hielp mij. Ze at gewoon kauwgum! Mijn oren hoorden nog net niet dat gesmak. Ze leunde tegen haar bureaustoel en keek ongeïnteresseerd naar mijn box en vroeg wat er aan de hand was. Na mijn zoveelste uitleg zei ik met vermoeide stem dat de box niet meer te vertrouwen is en ik bereid was een nieuwe aan te schaffen. Nee zei ze we gaan deze eerst checken. ‘Niks checken! Ik wil nu een nieuwe en betaal er meteen voor!’ Mijn toon klonk iets te streng. Ze zag me voor het eerst.
Wat is die houding toch van baliemedewerkers, dat ze doen alsof je een complete idioot bent? Minachtend uit hun ogen kijken wanneer je een doodnormale vraag stelt, omdat je inferieur bent aan de informatie die zij wel beschikken? Wat moet ik doen om een rechtvaardige behandeling te krijgen naast het dure betalen!? En omdat je geen keus hebt zwicht je voor de bureacratie. Als je maar internetverbinding hebt, want dan kan je leven door.
Ik overwoog, toen ik mijn kassabon in mijn portemonnee deed, om een opmerking te maken over de kauwgum. Ik slikte de zin weg en ritste mijn portemonnee dicht.
‘Goedemorgen,’ ging ze kauwend door.

2 thoughts on “De klant is geen koning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *