lezen Studentenpagina

Blog: Zahiera, atleet van de maand?

Screenshot_2017-10-03-00-02-07-1-1Wat een enorme vooruitgang! Een jaar terug had ik nooit gedacht dat ik zou kunnen wat ik vandaag aan de dag kan. Sporten is nooit mijn passie geweest…of naja, tot vorig jaar november. Wat begon bij “afvallen”, is uitgegroeid naar een echte hobby en ik voel mij fantastisch. Maar zo leuk vond ik het niet altijd, meteen een flashback van m’n eerste training, je zou niet geloven dat ik bijna flauw viel! Maar.. wie had dat ooit gedacht? Zahiera? Atleet van de maand? Een tweede Michelle Lewin? In ieder geval kreeg ik een welverdiende sleutelhanger!

Het is echt een toeval dat ik een sleutelhanger kreeg, omdat ik nog net eentje nodig had voor mijn etui, die ik altijd bij me heb tijdens college. Om na te gaan dat ik Rechten in het eerste jaar niet zo leuk vond, maar door sporten heb ik het gevoel en idee dat ik alles aan kan: ik ben gemotiveerder en zelfverzekerder dan ooit! Ik zit en ineens valt mijn oog op mijn sleutelhanger en ik denk meteen aan al het harde werk, zweet, bloed en tranen. Maar dan moet ik van het ene lokaal naar het andere, soms ook nog de trap op of af, met vreselijke spierpijn in mijn benen en wanneer ik eindelijk plaats neem, probeer ik zo onopvallend mogelijk eventjes mijn bilspieren te masseren of over mijn dijen heen te strijken.. en ze vragen zich af waarom ik altijd helemaal achterop zit. Maar dat is het moment van zelfbewustheid, want ook al haat ik die spierpijnen nog zo erg, weet ik dat diezelfde pijnen een teken zijn dat ik iets goeds heb gedaan en zie je me de volgende dag weer flink trainen! Geen excuses: het is een afspraak die ik heb gemaakt met mezelf, voor niets en niemand skip ik een training, want uiteindelijk doe ik dit voor mezelf. Ik ben mijn eigen competitie en een van mijn doelen is om beter te zijn dan ik gisteren was. Daarnaar moeten we eigenlijk allemaal streven. Het komt wel voor dat ik af en toe geen zin heb, maar dan denk ik aan hoe ik me voel na elke training: vreugdevol! Bovendien ben ik elke dag een stapje dichterbij m’n bodygoal: ik zie het voor me en ik krijg meteen een hartstochtelijk gevoel en kijk ik vol enthousiasme uit naar de volgende training.

Sporten heeft zoveel voordelen, daarom is het van belang dat je op zoek gaat naar iets waarin je plezier hebt om in beweging te blijven. Zwemmen, volleybal, badminton, ik heb ze allemaal zo snel opgegeven, dat ik dacht dat sporten maar niks was voor mij. Maar dat was dus puur luiheid en ik lette toen niet al zodanig op mijn levensstijl, totdat ik ouder werd en op de een of andere dag niet meer tevreden was met wat ik zag in de spiegel; ik kreeg een begerig gevoel om te werken aan een betere, gezondere versie van mezelf. Dus ik vertelde dit aan mijn vriend, die mij die push gaf om daadwerkelijk te beginnen. Mijn zus, die ook nog een van mijn persoonlijke trainers is, heeft mij toen op haar beurt gemotiveerd om me aan te sluiten bij haar trainingsgroep. Zij is pas een echte wonder woman. Een keer nationaal powerlifting kampioenschap, eerste plaats in haar klasse, ook nog de eerste plaats crossfit kampioenschap in Trinidad & Tobago. En dit in 1 jaar. Wat een prestatie! Ik zou Michelle Lewin even moeten vergeten, als mijn grote zus wil ik zijn! De mensen om je een spelen dus een grote rol, ze kunnen je inspireren of juist demotiveren. Ga dus om met mensen als wie je wil zijn of die je motiveren om te beginnen met een healthy lifestyle.

Stap uit je comfort zone, zo alleen kun je echt groeien en kun je veel meer beleven. Wacht niet op maandag, als je het nog niet alleen durft, neem je mati deze week nog mee om een half uurtje te gaan joggen of join een trainingsgroep. Ik daag je uit! Want, weet je nog…” exercise gives you endorphins, endorphins make you happy…. Happy people don’t shoot their husbands!” En nu dringt het tot me door: ik ben misschien wel een tweede Elle Woods!

 

ZAHIERA ZADHOE

 

Deze blog is een resultaat van de training LEREN BLOGGEN die verzorgd is in september 2017. Wij delen graag enkele bijdragen.