SCHRIJVERSLOGISTIEK

Elke laatste donderdag van de maand SCHRIJVERSLOGISTIEK vanaf juli 2014

Veel mensen kennen hun weg naar een uitgever niet. Wanneer ze zover zijn, wordt hun werk afgewezen.  Manuscripten verdwijnen in papierversnipperaars of de prullenbak en vinden hun weg nooit terug. Waar zal dat aan liggen?
Wanneer is een manuscript publicabel?

“Ik wil geen opleiding volgen” is een antwoord dat we vaak te horen krijgen bij de Schrijversvakschool. We willen in alle behoeften voorzien van schrijvers en organiseren elke laatste donderdag van de maand de training Schrijverslogistiek. In deze 1 daagse training leer je je verhaal goed te presenteren. We doen aan een zelfevaluatie en stellen cruciale vragen die de deelnemers zelf beantwoorden. We geven dan advies wat beter zou kunnen, zodat uw tekst de moeite waard is om uitgegeven te worden.
We zijn vooral geen voorstaanders van uitgeven in Eigen Beheer omdat daar veel eigen kosten mee gepaard gaan, en het bereik vaak minimaal is.  Schrijvers moeten vooral alle tijd steken in het schrijven, en de uitgave aan uitgevers overlaten.  Wanneer stap je naar een uitgever? Werk je met een synopsis? Wat is originaliteit, wat is je stijl? Zit er een verhaallijn? Wat zijn spannings- en verrassingselementen? Schrijf je met sterke personages? Wat is een plot en komt die goed tot uitdrukking in je relaas?  Heb je teveel persoonlijke informatie in verwerkt? Hoe ga je om met zelf (censuur) en kritiek? En natuurlijk ook de eigen vragen die je hebt.

LOGISTIEKE ZAKEN ROND HET SCHRIJVEN

Wat is creativiteit eigenlijk? Hoe geef je daar vorm aan? Wat is bloggen? Wat is het jargon van computers? Hoe ga ik om met tijd, terwijl ik 3 banen heb en een druk gezinsleven? Redactiefunctie in Word?  Wat kan ik allemaal met mijn computer/laptop doen? Wat is dat precies en hoe werkt dat? Hoe maak ik folders aan? Wat is een PDF en hoe werkt dat? Hoe ziet de begeleidingsbrief er uit bij je manuscript? Wat doe je met schrijfhulpboeken, hoe kun je ze gebruiken? Welke woordenboeken kan ik gebruiken voor de correcte spelling? Welke websites gaan over schrijven? Waar kun je terecht voor redactie?

We organiseren deze training omdat we dikwijls telefoons met dergelijke vragen krijgen. 1 Sessie is te weinig om diepgaand op deze onderwerpen in te gaan, maar elke laatste donderdag zullen we een ander onderwerp behandelen. Zo zijn er veel zaken die bij het schrijven en publiceren komen kijken waar we doorgaans aan voorbij gaan. We zullen kleine logistieke en praktische tips geven die het schrijven aangenamer maken.
Schrijf je in! De bijdrage is SRD 60,- per persoon. Opgave kan nu al via email info@schrijversvakschool.org of via sms 8563674. We staan op het terrein van de Kennedy Stichting ingang J.A. Pengelstraat. Per groep kunnen er maximaal 10 personen meedoen. Schrijf je dus gauw in! We werken graag in kleine groepen zodat de feedback persoonlijk blijft.

Tot 31 juli!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.