Manus naar beoordelaar

Mijn manuscript maakte haar reis via email naar een beoordelaar in Nederland. Het was precies een jaar terug dat ik had beloofd dat ik mijn manuscript zou afmaken. Het kwam er maar niet van; schooltje opzetten, trainingen volgen, verhuizen en al die lastige dingen waar je geen nee tegen kunt zeggen. Als beginnend auteur moet je met al deze dingen rekening houden. Schrijven een plek geven in je leven. Dagboekschrijven doe ik elke dag, maar je komt niet zo snel tot 300 pagina’s goede tekst. Ik schrap erg veel als ik ga teruglezen of herschrijven. Losse zinnen, woorden, ingevingen die ik ooit of in mijn slaap heb neergepend. Beredeneren en nog eens beredeneren. Elke zin.
Een paar collegavrienden (auteurs), twee of zo, heb ik mijn manuscript kritisch laten lezen voordat die wegging naar de beoordelaar.
Schrijf ik Surinaamsnederlands of Algemeen Beschaafd Nederlands, zijn de verhalen waarachtig, wat is mijn stijl, zijn het clichéverhalen, hoe zullen de verhalen aanslaan?

Gefeliciteerd! kreeg ik als bevestiging voor ontvangst.
Spannend.
The next step?
I’ll keep you posted.

2 thoughts on “Manus naar beoordelaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.