Ik ben geen meisje!- Verhaal van SIMONE BLITIN


Jack wilde praten, maar wist niet met wie. Zijn hoofd en hart bonsden. Hij kon de vieze vingers van Oom Menno na zoveel jaren nog op zijn lichaam voelen en trapte steeds harder en sneller op zijn pedalen. 

De dag toen tante Rina laat thuis zou komen, rende hij tegen zeven uur de badkamer in en deed de deur op slot. Opeens werd er luid op de deur gebonsd. Jack’s hart sloeg een slag over.

“ Oom ik ben zo klaar.”
“Maak open!”
“ Maak open Jack, ik moet plassen!”
“ Ik ben zo klaar oom.”
“ Jongen maak die deur nu open, anders breek ik het!”

Met loodzware stappen liep Jack naar de deur. Oom Menno blokkeerde de hele opening met zijn zware lichaam en had zijn broek al gezakt. Van schrik rende Jack snel terug de badkamer in en trok al trillend het gordijn stevig dicht, bang om iets te doen. Met zijn baddoekje om zijn middel draaide hij toch de douche open. Hij hoorde hoe de straal plas van Oom Menno in het toilet viel. Toen die het toilet doortrok, hield Jack zijn adem in. Zijn oom rook vandaag heel sterk, niet alleen naar sigaretten, maar ook naar een andere scherpe geur. Plotseling rukte Oom Menno het douchegordijn open. Jack stapte snel achteruit tot zijn rug de badkamermuur raakte. In zijn hoofd berekende hij de afstand naar de badkamerdeur en probeerde te zien aan welke kant hij kon ontsnappen. Oom Menno stond nu ook in de badkamer. Bevend bleef Jack geplakt tegen de natte tegels staan. Met elke stap zag hij de zwarte kroeze haren van Oom Menno’s vette buik dichterbij komen.

“ Jongen doe niet zo hoor, kom baden.” “ Nee oom Menno! Oma Luda baad mij allang niet meer, ik baad thuis alleen!”
“ Oma heeft me gezegd om je te baden, kom hier!”
“ Nee, ik wil niet!”
“ Houd je mond, anders zweep ik je!”

Oom Menno trok de baddoek van Jack af. Voordat hij wist wat er gebeurde zeepte Oom Menno hem hardhandig in en spoelde hem af. Elke keer als zijn ruwe handen bij Jack’s billen kwamen kneep hij daar langzaam in en streelde met zijn vingers over zijn anus. Hij bleef maar zeggen dat Jack lekker zachte meisjesbillen had en klonk als de sopi-mannen die altijd bij Omu op de hoek zaten. Oom Menno’s ogen werden steeds kleiner, vooral als hij Jack’s tollie streelde. Angstig zag Jack hoe de tollie van Oom Menno steeds langer en groter werd. Op het moment dat die op de stoeprand van het bad probeerde te gaan zitten, verzachtte zijn greep. Jack drukte met al zijn kracht die grote handen van zich af, rende zonder omkijken naar zijn logeerkamer en deed twee stoelen achter de deur. 

Hij kon niet slapen, bang dat Oom Menno de kamer binnen zou komen. Als hij tante Rina zou vertellen en zij iets zou zeggen tegen Oom Menno, sloeg hij haar misschien weer in elkaar, als vroeger. Oma Luda was ziek. Hij wilde haar geen extra zorgen geven, maar wanneer zij naar Nickerie ging moest hij hier blijven. 

Terwijl hij de pedalen steeds krachtiger intrapte, zag hij zichzelf weer liggen in dat bed als zevenjarig jongetje, wakker geschrokken. Hij voelde zich zwak door de koorts en het vele hoesten. Voordat hij goed bij was, voelde hij grote vingers in zijn billegat steken en duwen. Oom Menno bleef met zijn vingers naar binnen drukken en hield met één hand Jack’s heup vast. Waar was tante Rina? Oom Menno zat op zijn bedrand, hij kon hem horen hijgen. Zonder te aarzelen greep Jack het fluitje dat weggestopt in zijn trui, aan zijn ketting hing, en blies daar met al zijn kracht op, zonder te stoppen. Oom Menno die zoals gewoonlijk weer dronken was, sprong op en struikelde over zijn eigen benen. Hij was nog bezig zich van de grond te tillen, toen tante Rina de kamer binnenstormde. 

“Waarom is er een stoel achter die deur Menno, ik kan nauwelijks naar binnen! Wat voor lawaai hoor ik? Wat is er met Jack? Waarom heeft ie zijn broek niet aan?” “ Ik was naar hem komen kijken om zijn temperatuur te meten.”
“ Waarom huilt ie zo dan?
Tye, Jack wat is er?”

Van de zware griep had Jack bijna geen stem, hij fluisterde “Oom Menno stak zijn vingers in mijn bil toen ik sliep. Hij deed mij veel pijn. Hij wil ook met mij baden en met me bil en tollie spelen. Tante ik wil niet meer hier blijven.” Daarna barstte hij schouderschokkend in snikken uit. 

“A boy e ley, Rina, hij jokt! Zie je mij zoiets doen!?” 
“ Waar is die thermometer dan Menno? Ik wil niets horen!” 

Tante Rina nam Jack mee naar het huis van de buurvrouw, die ook op het geluid van zijn fluit was afgekomen. Na uren huilen, viel hij uiteindelijk in slaap, stevig omklemd door tante Rina’s armen. De volgende dag bracht zijn tante hem terug naar Oma Luda en zei zachtjes dat als hij niet meer bij haar wilde komen blijven, oma hem niet moest dwingen. Oma wist wat voor problemen haar dochter had gehad met die Menno, dus knikte ze. Jack had tante Rina beloofd om niemand te vertellen wat was gebeurd, dus heeft Oma Luda het nooit geweten.

Al fietsend voelde hij de tranen uit zijn ogen rollen. Hij kon de stem van oom Menno na vijftien jaar nog horen: “Je hebt lekkere zachte meisjes billen”, “Je lijkt op een meisje”, “Je hebt echte meisjeskrullen”  “Je bent zo schattig als een meisje”. Jack racete de weg af. Bij een groot weiland remde hij hard, smeet zijn fiets op de grond en schreeuwde het uit: “IK BEN GEEN MEISJE!” Alsof Oom Menno voor hem stond, sloeg hij met al zijn kracht tegen het hek. Terwijl het bloed uit zijn, door splinters opengereten handen, stroomde zei hij resoluut: “Ik ben een man!”

SIMONE BLITIN

Leeftijd: 16+

3 thoughts on “Ik ben geen meisje!- Verhaal van SIMONE BLITIN

 1. Wow Simone. Heel heftig hoor. Heel visueel geschreven.. ik zie het gewoon. Maar ik voel het ook. Top Top Top!

 2. Nou…ik voel de pijn. De spanning zit er goed in alsook de opbouw. Ik ben altijd ‘bang’ om deze categorie verhalen td lezen, vanwege de zware lading aan emoties en het gevoel van onmacht die ik eraan overhoud, juist omdat het zo erg is.Maar verder vind ik het Top geschreven, alsof je de film ziet.

  1. Dankjewel voor je ‘review’. Schrijvers schrijven vaak ook over taboes. Het durven, daar ligt de kunst in!
   Wanneer kunnen wij jouw bijdrage verwachten?
   Groeten!

   SVS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.