De ‘vliegende’ schrijversvakschool

Vanaf 1 januari hebben we geen vaste locatie meer. Dat betekent dat we onze lessen op verschillende locaties zullen houden.
Soms bij de Kennedystichting, soms bij De Schakel of bij General Marketing & Sales Solutions (GMSS). Alles is afhankelijk van de animo en het aantal participanten. De opbrengsten van de school zijn niet toereikend voor huur van een pand. Om deze redenen heeft het bestuur besloten de huur bij de Kennedystichting op te zeggen. We hebben het afgelopen jaar de tarieven ook aangepast, rekening houdend met de tegenwoordig geldende levensstandaard. In 2012 waren we genoodzaakt commercieel te gaan, wat ertoe heeft geleid dat de toeloop minder is geworden; ook wij ontkomen niet aan de verslechterde economische situatie. Daarnaast is creatief schrijven voor velen geen prioriteit. Om onze activiteiten uit te voeren, zijn we voornamelijk afhankelijk van fondsen van derden. Zo is het Jeugdproject dat nu gaande is mogelijk dankzij de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden en Quota International Suriname en vele andere individuele donoren. Maar we blijven nog bestaan; de lessen blijven voortgang hebben, de persoonlijke begeleiding aan bedrijven en organisaties. Alles gaat gewoon door!
De kop zegt het al: we vliegen en blijven cirkelen boven Paramaribo totdat we weer in de gelegenheid zijn neer te strijken op een vaste locatie. Intussen gaan we gestaag verder.
Met dank voor uw begrip.

Namens het bestuur van de Schrijversvakschool Paramaribo
Ruth San A Jong – directeur

20150221_104321

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *