Activiteiten februari/maart 2013

 

We hebben wat nieuwtjes die we graag met jullie delen:

 

–       Er zijn nog maar 15 exemplaren over van de jongste dichtbundel Hecht en sterk geschreven door Shrinivasi. Wil je deze bundel absoluut in je bezit, dan moet je gauw contact maken! Van de bundels van Michael Slory, Bernardo Ashetu en San A Jong zijn er nog enkele exemplaren. Het gaat verbazend genoeg heel vlot met de verkoop van de bundels. Surinamers lezen dus toch wel poëzie!

 

–       Op woensdag 20 februari hebben we een lezing van Geert Koefoed over het werk van Shrinivasi. Geert Koefoed is taalfilosoof en kent de Surinaamse poëzie en met name  van Shrinivasi door en door. Een ieder is uitgenodigd om deze lezing bij te wonen! Geef je vooral eerst op via email of telefonisch [8563674].

–       Op zaterdag 2 maart start een nieuwe groep met poëzielessen onder leiding van Urmia van Leeuwaarde. Bij deze serie lessen zal ze het o.a. hebben over inspireren, verwonderen en onderzoeken.  De lessen beginnen om 9 uur en eindigen om half 12.

–       Op dinsdag 19 februari beginnen wij een Prozablok van 6 weken waar we Personagevorming uitgebreid in beschouwing nemen. Elke docent zal je vertellen dat je verhaal valt en staat met een goede personage. Schrijf je dus gauw in.

–       Ruth San A Jong begint op vrijdag 1 maart met de training Columns schrijven. In deze serie leer je je visie op iets in scherpe bewoordingen formuleren. Hoe laat je je stem doorklinken in een column? Een column is een vorm van het Essay, wat veel mensen niet weten. Deze cursus is ook een goede basis voor het mini-essay. We zullen ook analyses maken van bekende en minder bekende columnisten en ontdekken waar hun kracht ligt.

–       De mogelijkheid bestaat om een jaarabonnement op Schrijvenmagazine te nemen voor maar Euro 25,- . We hebben een collectief abonnement en hebben nog ruimte voor enkele personen. Neem even een kijkje op de website. Dit tijdschrift is handig voor degene die alles over het vak Schrijven wil weten.  Studenten die al een abonnement hebben vragen we dat te verlengen of op te zeggen. Het januari/februari nummer is al uit en er staat een column van Rachel Kasketi, derdejaars, in!

 

–       We hebben een aardige collectie boeken van vooral niet-Westerse auteurs in onze (bescheiden) collectie. We overwegen die beschikbaar te stellen aan de ‘leysi-bakru’ en willen een kleine bibliotheek starten. Naslagwerken worden niet uitgeleend. We moeten natuurlijk nog een leenbedrag, een openingstijd en een uitleentermijn vaststellen. We horen graag of er animo is hiervoor.

–       Steeds meer mensen vragen of we persoonlijke begeleiding geven bij het schrijven van hun tekst. We zijn sinds oktober 2012 hiermee bezig en het wordt steeds gemakkelijker om Feedback op Tekst [FOT] te krijgen. De frequentie van de begeleiding, de werkwijze en de begeleider worden vooraf besproken. Vanwege omstandigheden van vaak persoonlijke aard is niet iedereen in staat om uit huis te gaan. Het internet en haar gigantisch aanbod aan programma’s maakt het communiceren allemaal makkelijker. De mogelijkheid bestaat om op afstand feedback te krijgen via skype-sessies of middels voiceberichten. We verklappen dat er zelfs 2 personen uit het buitenland persoonlijke begeleiding ontvangen via de digitale weg. Uiteraard zijn persoonlijke ontmoetingen op school ook mogelijk!

 

Voor alle andere informatie kunt u ons gerust bellen (8563674) of mailen (info@schrijversvakschool.org).

Bij de agenda-pagina kun je je inschrijven voor een Module of Cursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.