We moeten kinderen kansen geven

“We moeten kinderen kansen  geven,” waren de woorden van Carla Bakboord die met haar financiële donatie ervoor zorgt dat drie kinderen van Nos Casitas de training “We schrijven ons eigen boek” kunnen volgen. De training start morgen, zaterdag 31 augustus. Er hebben zich meer dan 15 kinderen aangemeld.

Er wordt een bedrag van SRD 25 per kind, per maand gevraagd. De eerste groep volgt 3 maanden schrijftraining. Voor alle schrijfmateriaal wordt gezorgd.

“We werden op het laatste moment geconfronteerd met de aanmelding van NOS CASITAS maar het transportprobleem dook op. Ze wonen nu zo ver. We willen de kinderen niet teleurstellen. Enthousiasme moet je altijd belonen. Zeker als het om creativiteit gaat,” zei San A Jong van de Schrijversvakschool, die blij is dat het transport van Lelydorp naar de Schrijversvakschool voor zes keer bekostigd is. Ze had eerder op de dag een oproep geplaatst op Facebook om de lessen van de kinderen van kindertehuizen te  doneren, voor een bedrag van SRD 75 per kind. Slide8

Cynthia Ashruf van de Henk Abrahams stichting was de eerste die reageerde met nogwel vier inschrijvingen! Zo heeft de organisatie naast de financiering van de Nederlandse Ambassade, ook fondsen ontvangen van Zenobia NV, De Women’s Rights Centre en het Pannekoek en Poffertjes Café die de groep van drank zal voorzien in dit eerste traject van drie maanden.

De Schrijversvakschool wil geen enkel kind met schrijftalent buitensluiten en met dit project een stevige groep jonge schrijvers vormen, die blijven schrijven en groeien in hun talent.

Donaties voor de vervolgtrajecten zijn welkom. De Schrijversvakschool heeft vooral donaties nodig die bestemd zijn voor de publiciteit via diverse media. Tot nu toe is de publiciteit via e-mail, telefoons en Facebook gegaan, maar de school wil meer kinderen bereiken. Het project duurt 9 maanden. De registratie voor het volgende traject, dat in december start, is nu al mogelijk.

Bedankt nogmaals!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *