Schrijfwerkdag 7 en 14 mei

Staat de Schrijfwerkdag al in je agenda?

Niemand mag je die dag storen, het is jouw schrijfwerkdag! Regel alles van tevoren. 7 mei is voor de jongeren en 14 mei voor de volwassenen. Beide dagen beginnen wij om 9 uur en eindigen om 2 uur. Je hebt nog anderhalve week om alles te plannen, te bevestigen en dan start de eerste Schrijfwerkdag ooit georganiseerd. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen voor registratie.tekening rs

Hoe ziet die Schrijfwerkdag eruit?

Alles staat in het teken van het schrijven van (Anansi)verhalen. Waarom hebben we Anansi tussen haakjes? Anansi is het hoofdpersonage en de technieken die worden aangeleerd kun je overal  toepassen. De schrijfoefeningen hebben allen een functie. In je verhaal heb je dus goed uitgewerkte alinea’s met sterke personages, een goed opgebouwd conflict en vooral spanningselementen. Wij stappen af van cliché verhaallijnen en geven Anansi een totaal nieuw imago!

Wij werken op deze schrijfwerkdagen 5 uren lang aan onze eigen Surinaamse eigentijdse en verrassende (Anansi)verhalen! Het wordt schrijven, herschrijven, schrappen en lezen. Neem, als die mogelijkheid bestaat, een laptop mee met de oplader etc. Voor ons is het dan makkelijker om de tekst van commentaar te voorzien. Wij nemen onze woordenboeken en synoniemenlijst mee, maar natuurlijk mag jij je eigen attributen meenemen. Headphones mogen ook omdat sommige mensen geïnspireerd raken door muziek. Kijk maar, het wordt een ontspannen schrijfwerkdag!

 

Informatie:

bel ons: 8835001 of 8563674
check ons: www.schrijversvakschool.org
mail ons: onsboek@schrijvervakschool.org

 

Dit project wordt gefinancierd door de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Suriname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *